Pogoji poslovanja 

Podatki o podjetju

PSC TIM d.o.o.

Slance 3, Slance, 

3221 Teharje

Slovenija

DŠ: SI76983633

Matična številka: 8028435000

Telefon: 070444000

Email: saso@psc-tim.si 

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega povpraševanja ).

 

Varovanje osebnih podatkov

Več o varovanju osebnih podatkov najdete tukaj (Politika varstva osebnih podatkov).

 

Dostopnost informacij

PSC TIM  se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 

 1. a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko), 
 2. b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. d) dostopnost storitev  (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), 
 5. e) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke.
 6. f) način plačila,

 

Ponudba artiklov in cene 

Kupoprodajna pogodba med PSC TIM   in kupcem je v spletni trgovini PSC TIM  sklenjena v trenutku, ko PSC TIM  kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila oz. rezervacije vozila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za PSC TIM  kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu rezervacije) je v elektronski obliki shranjena na strežniku PSC TIM   in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo. 

 

Načini plačila

Spletna trgovina PSC TIM   omogoča naslednje načine plačila:

 • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,

  

Izdaja računa

PSC TIM   po plačilu rezerviranih vozil pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Postopek obveščanja o rezervaciji 

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. 
 • PSC TIM   lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. 
 • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila. 

 Varnost

PSC TIM  uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Komunikacija

PSC TIM  bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,

Ocene, mnenja in priporočila

 • Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne platforme / trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
 • PSC TIM  omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih PSC TIM  pregleda. PSC TIM  bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni PSC TIM  ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Pravno obvestilo 

Spletna platforma PSC TIM  in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

 

Omejitev odgovornosti

PSC TIM  se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da PSC TIM  v časih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo PSC TIM  kupca obvestil spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo izvedene rezervacije.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. 

Pritožbe in spori

PSC TIM  spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. PSC TIM   se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova saso@psc-tim.si Postopek obravnave pritožbe je zaupen. PSC TIM   bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

PSC TIM  se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si PSC TIM   prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. PSC TIM , ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.